Choď na obsah Choď na menu
 


Muži MO 2009/2010

19. 3. 2010

 

15.kolo  8.11. 2009, 13:30 (Trenčianska Teplá)    

   

TJ Lokomotíva                              Slovan

Trenčianska Teplá                           Trenčianske Teplice

 

                   0              :            1

                                    (0 : 0) 

 

Líder súťaže prišiel do Teplej potvrdiť svoje postavenie v tabuľke a uhrať výsledok, ktorý by mu zaručil nulu v kolónke prehier. V prvej štvrťhodine mal Slovan síce územnú prevahu,ale bez gólového efektu. Teplania počiatočný tlak ustáli, stretnutie herne vyrovnali, ale bez toho aby sa lopta dostala za Kopčanov chrbát.
Druhý polčas kopíroval prvý, ale už s gólovou koncovkou Švikruhu,  
ktorý 
55 min po skrumáži v šestnástke poslal hostí do vedenia 0:1. Po tomto momente boli na rade Teplania, ale Tepličania svojou umnou hrou im nedovolili vyrovnať. Práve naopak po faule v šestnástke v 73 min z nariadenej jedenástky mohli zvýšiť. Brankár domácich Čupalka to ale nepripustil a o dve minúty opäť čaroval po sólovom nájazde hosťujúceho útočníka. Hostia záver v slušne hranom derby stretnutí s prehľadom dotiahli do víťaznej koncovky a tým si potvrdili jesenného majstra v Majstrovstvách oblasti Trenčín. Brankár Slovana Kopčan  si udržal 7 čistých štítov počas jesene.

 

 

 

 

 

 17.kolo  21.3. 2010, 15:00 (Horné Sŕnie)    

 

TJ Cementár                                 TJ Lokomotíva

Horné Sŕnie                                    Trenčianska Teplá

 

                   2              :            0

                                     (2:0) 

 

Hornosŕňania v prvom jarnom kole nastúpili v derby zápase pod taktovkou nového trénera Hudeca, ale už bez viacerych opôr. Na opačnej strane sa zase hosťujúce mužstvo predstavilo v nových dresoch od spoločnosti Hummel. Obe mužstvá vybehli na trávnik po dlhej zimnej prestávke hladné po futbale s úmyslom čím skôr strhnúť vedenie v zápase na svoju stranu. Stretnutie sa od svojho začiatku viacmenej odohrávalo medzi šestnástkami až do 30.min, keď po obrovskej chybe hosťujúceho obrancu Marušinca pohodlne skóroval Trška. Už o dve minúty domáci založili rýchly protiútok a z ofsajdovej pozície zakončoval opäť Trška a bolo 2:0. Do konca prvého polčasu sa už nič zaujímave neudialo a domáci odišli do šatní s dvojgólovým vedením. Druhý polčas začali hostia aktívne s úmyslom otočiť skóre zápasu vo svoj prospech , čo sa im takmer aj podarilo keď domáci mohli byť radi že po dvoch vyložených šanciach neinkasovali. V 75. min bol po hrubom faule vylúčený hosťujúci hráč Bagin. V 85 min vynikol hosťujći brankár Čupalka keď zneškodnil pekný priamy kop domáceho Lukajku. Domáci hráči už vedenie v zápase do konca stretnutia umnou hrou udržali a tak si do tabulky pripísali dôležité víťazstvo.

 

Trenč. Teplá: Čupalka - Hošták R., Marušinec, Michalík, Rýdzi - Uhlík, Bagin, Haviar, Sýkora (58.Janiš J.) - Surovčík             (56. Martinus), Frohn

 

Žlté karty : 28.Uhlík, 69.Marušinec

Červená karta: 75.Bagin

Rozhodoval: Murín

 

 

18.kolo  28.3. 2010, 15:00 (Trenč. Teplá) 

  

TJ Lokomotíva                           -           Dubodiel

Trenčianska Teplá

 

                            0             :            0

                                

Teplania v prvom jarnom domácom vystúpení chceli naplno bodovať, pretože to vyžadovalo nelichotivé postavenie v tabuľke. Bez gólov sa však nevyhráva, i keď Martinus v 1. polšase spálil 3 čisté šance , ba dokonca v 45. minúte sa sám rútil na hosťujúcu bránu, ale stav ostal nezmenený. Druhý polčas kopíroval prvý, hra sa viacmenej odohrávala medzi  šestnástkami. Hostia mali výhodu zahrávať viacej rohových kopov za sebou, ale tak isto ako domáci bez gólového využitia. Dubodiel mohol v 75. minute strhnúť víťazstvo na svoju stranu keď hosťujúci hráč prinútil domáceho gólmana Čupalku k vynikajúcemu zákroku ktorý končekami prstov vytlačil nepríjemnú strelu na brvno. Záver stretnutia sa už iba dohral v tréningovom tempe bez vážnejších šancí na oboch stranách a tak sa obe mužstvá rozišli úplne zaslúženou a zmierlivou delbou bodov.

 

Trenč. Teplá: Čupalka - Hošták R.(69.Ronec), Marušinec, Michalík, Rýdzi-Uhlík, Frohn,Haviar, Sýkora - Surovčík (55.Janiš J.), Martinus (58.Šatka)

 

Žlté karty : 76. Marušinec

Rozhodoval: Oppenberger, Kováčik, 100 divákov 

 

 

 

 

 

 

19.kolo  4.4.2010, 15:30 (Bošáca)  

 

Bošáca                                         TJ Lokomotíva

                                                     Trenčianska Teplá

 

                  2                         1

                                    (1 : 0) 

 

Teplania pricestovali do Bošáce v dobrej nálade aj s úmyslom vyšibať si nejaké body potrebné pre záchranárske práce v MO. Stretnutie sa na výborne pripravenom trávniku začalo odohrávať medzi šestnástkami s miernou aktivitou domácich hráčov čo najskôr strnúť vedenie na svoju stranu. V 8. minúte po vzájomnej strkanici odpískal hl. rozhodca na pokyn postranného priamy kop tesne pred šestnástkou hostí. Loptu si postavil nestarnúci domáci stopér Figura, jeho nepríjemnú strelu Čupalka však vyrazil len pred seba a domáci hráč pohodlne doklepol, 1:0. Hosťujúce mužstvo sa pokúsilo odpovedať hneď z protiútoku keď velmi nebezpečnú strelu vyslal na bránu domácich aktívny Sýkora, jeho strela však mierila tesne nad. V 35. minute zahrával od autovej čiary priamy kop Janiš, jeho strela domáceho brankára velmi neohrozila a skončila v jeho náručí. Do polčasu sa už nič vážnejšie neudialo a mužstvá odišli do kabín s jednogólovým vedením domácich.Teplania nastúpili do 2. polčasu s úmyslom niečo urobiť s výsledkom a pokúsiť sa aspoň vyrovnať nepriaznivý stav skóre. Namiesto Sýkoru nastúpil Šatka. V 53. minute sa lopta po akcii na jeden dotyk po osi Michalík - Surovčík - Šatka dostala až pred domácu bránu, kde domáci hráči po zblokovanej strele Frohna odpratali loptu do bezpečia. O 3 minúty neskôr pohrozili aj domáci, keď nechali vyniknúť hosťujúceho Čupalku po nepríjemnej strele. V 57. minute sa ešte len zastreloval Michalík, bránku domácich netrafil keď lopta po hlavičke mierila vysoko nad. Domáci v 60. minute striedali a po nedôslednom bránení Uhlíka zaznamenal nový hráč na ihrusku gól asi po 10 sekundách a svojím prvým dotykom. Od tohto momentu prebrali iniciatívu Teplania, boli aktívnejší smerom dopredu a stále verili , že s výsledkom sa dá ešte niečo urobiť. V 79. minute po výborne zahranom rohovom kope sa Michalík už nemýlil a hlavou znížil. Do konca stretnutia mali hostia ešte zopár nebezpečných situácii pred bránkou domácich avšak už bez gólového vyjadrenia. Mužstvo Bošáce už vedenie v zápase udržalo a doviedlo ho do víťazného konca. Vzhľadom na priebeh zápasu by bola remíza zaslúžená a spravodlivá aj pre Teplanov.

Paradoxom stretnutia bolo, že za domácich nastúpil hrajúci tréner Figura vo veku 47 rokov, a na opačnej strane mladučký iba 16. ročný Sýkora, pričom vekový rozdiel týchto dvoch hráčov bol 31 rokov.

 

Trenč. Teplá: Čupalka - Hošták R., Ronec, Michalík, Janiš J. - Uhlík, Rýdzi, Surovčík, Sýkora - Martinus, Frohn

 

Žlté karty : 24. Sýkora

Červená karta: -

Rozhodoval:

 

 

16. kolo - dohrávka, 9.4.2010 (Trenčianska Teplá)

 

 TJ Lokomotíva                 -        Trenčianske Jastrabie

 Trenčianska Teplá                           

 

                       3                       0

                                       (1:0) 

 

Domáci nastúpili do zápasu s nožom na krku a s odhodlaním konečne doma zabodovať a potešiť aj početnú divácku kulisu. Už v 5. minute mali Teplania možnosť zahrávať pokutový kop po faule na Marušinca, loptu si na biely bod postavil Michalík ale s jeho pokusom si hosťujúci brankár poradil avšak pri následnej skrumáži a dorážke Uhlíka už toľko štastia nemal, 1:0. V 7.minúte mohol po narážačke v pokutovom území zvýšiť skóre aktívny Marušinec, avšak z ostrého uhla nenamieril presne. V 10. minúte pohrozili hostia, keď nebezpečná strela mierila tesne nad domácu bránku. Od tohto momentu sa hral iba nemastný - neslaný futbal, kčomu prispeli obe mužstvá. V 31. minute mal možnosť zahrať priamy kop Frohn spoza šestnástky, túto situaciu vyriešil nie najvhodnejším spôsobom a boli to práve hostia ktorý mohli z protiútoku vyrovnať. V 39. minúte mohol a mal hlavný rozhodca po samostatnom úniku Surovčíka odpískať pokutový kop keď ho nedovolene zastavil hosťujúci brankár a mala nasledovať červená karta. Píšťalka rozhodcu však ostala nemá. Teplania cez polčas prestriedali , namiesto Janiša nastúpil nový hráč v domácom drese Luboš Grega. Domáci chceli vedenie v zápase už udržať, avšak hostia podnikali nebezpečné útoky do domácej obrany, ktorá úspešne odolávala, ktorú s prehladom dirigoval Ronec. Hosťujúcemu mužstvu postupne dochádzali sily, čo sa snažili domáci hráči využiť a stále hrozili nebezpečnejšími situáciami pred hosťujúcou bránou. V 70. minute sa na trávnik dostal Martinus a už o 5 minút neskôr mohol zvýšiť skóre, keď mu loptu ako na podnose poslal do pokutového územia Grega, loptu však minul. V 82. minúte opäť po akcii Gregu a kombinácii s viacerími hračmi sa už Martinus nemýlil a z hranice 11 metrov si položil hosťujúceho bránkára a pohodlne zvýšil na 2:0. Hostia už od tohto momentu pôsobili úplne odovzdaným dojmom a v 85.minúte uzavrel skóre zápasu najlepší hráč na ihrisku Surovčík. Teplania konečne v tomto zápase získali 3 prepotrebné body, čím potešili aj svojich fanúšikov. Na toto víťazstvo sa budú snažiť nadviazať už v nedeľu, keď opäť na svojom trávniku privítajú V. Bierovce.

 

Trenč. Teplá: Čupalka - Hošták R., Ronec, Michalík, Janiš J.(46. Grega)Uhlík, Rýdzi, Marušinec, Sýkora (70. Martinus) - Surovčík, Frohn (75. Dohál)

 

Žlté karty : -

Červená karta: -

Rozhodoval: Hruda, Pavlovič 

 

 

 

 

 

 

 20.kolo -  11.4.2010 ( Trenčianska Teplá)

 

TJ Lokomotíva                      -        Veľké Bierovce

Trenčianska Teplá                           

 

                     0                 :             2

                                           (0:0) 

 

Teplania chceli proti nováčikovi súťaže potvrdiť víťazstvo piatkovej dohrávky proti Tr. Jastrabiu, ale v prvých 20. minútach nikto nechcel spraviť chybu a tak sa hral opatrný futbal z oboch strán. V 23. minute opečiatkoval Marušinec spojnicu hosťujúcej brány. O 4 minuty Uhlík neprekonal Ondrášika a v 33. minute mohli ísť do vedenia pre zmenu hostia a z následneho protiútoku spálil Dohál čistú šancu keď mu lopta skočila v poslednej chvíli. O minútu nato istil Čupalka priamy kop hostí. Teplanom sa po prvom polčase úplne rozpadla obrana, keď pre zranenie museli opustiť trávnik Ronec a Hošták. Túto menšiu nevýhodu domácich hostia ihneď v úvode druhého polčasu dokázali využiť keď Fabián po rohovom kope a zaváhaní domáceho gólmana otvoril účet stretnutia. V 60. minúte Ševčík upravoval na 0:2 a od tohto momentu bierovčania istili stred poľa a nechali hrať teplanov, ale tým nebolo súdené dať kontaktný gól ani po Martinusovej strele ktorá v 70. minúte len tesne minula hosťujúcu bránku. Hostia si zaslúžene odviezli plný bodový zisk, čo môže teplanov v konečnom zúčtovaní mrzieť. 

 

Trenč. Teplá: Čupalka - Hošták R.(46. Martinus), Ronec   (39. Sýkora), Michalík, Janiš, J.Uhlík (84. Machara), Rýdzi, Marušinec, Frohn - Surovčík, Dohál 

 

Žlté karty : Marušinec, Frohn, Rýdzi, Sýkora

Červená karta: -

Rozhodoval: Bulko, Maretta

Dorast: Trenč. Teplá - Dolná Poruba 4:0

Žiaci: Trenč. Teplá - Opatová n/V 2:2

 

 

21.kolo  24.4. 2010, 16:00 (Horná Súča)    

 

Horná Súča                                TJ Lokomotíva

                                                    Trenčianska Teplá

 

                 2              :            1

                                   (1 :1) 

 

Domáci až veími chceli odčiniť posledné neúspechy a veíká nervozita ím zväzovala nohy, a podla toho vypadala ich hra a aj samotný futbal. Zápas bol obojstranne slabý, domácich môže tešiť akurát zisk troch bodov.V 17. minute Lukšo Martin pekne vystrelil, hosťujúci brankár však strelu vytlačil a z následného rohového kopu šli domáci do vedenia, keď po nedorozumení a nedôslednom bránení hostí dotlačil loptu do siete Lukšo Marek. V 27. minute našiel hosťujúci Hošták R. presnou prihrávkou Martinusa, a ten sa po chybe domáceho obrancu nemýlil, 1:1. V 48. minúte po závare pred teplanskou bránkou zahral obranca rukou a následnú penaltu premenil Kučerák, 2:1. V 70. minúte mal Kučerák možnosť zvýšiť stav stretnutia opäť po penalte na 3:1 pre domácich, tentoraz však trestuhodne netrafil bránu. V 85. minúte sa domácim naskytla ešte jedna možnosť zvýšiť skore stretnutia, Machara však z päťky mieril nad. V 90. minúte trestný kop z hranice pokutového územia už všetci videli v domácej sieti, len brankár Orság bol proti a zázračne vyrazil na roh a domáce mužstvo podržal. V nadstavenom čase sa ešte v päťke domácich ocitol osamotený Michalík, jeho nedôraznú hlavičku však domáci brankár opäť kryl, a tak s astretnutie skončilo výsledkom 2:1 pre domácich.

 

Trenč. Teplá: Čupalka - Hošták R., Marušinec, Michalík, Janiš. J - Grega (56. Frohn), Bagin, Hošták J.,Rýdzi Sýkora - Surovčík (70. Dohál), Martinus   (72. Horváth)

 

Žlté karty : 1:0

Červená karta: -

Rozhodoval: Oppenberger

 

 

 

 

  

22.kolo  24.4. 2010, 16:00 (Trenč.Teplá)    

 

TJ Lokomotíva                     -         Dolná Poruba

Trenčianska Teplá

 

                                  :            0

                                       (0:0) 

 

V derby stretnutí lepšie začali hostia, ktorí mali v prvej 25 minútovke viac z hry a šance, ktoré nepremenili.Teplania sa prvý krát zviditelnili v 26. min Sýkorom, ale Huňa jeho strelu vyrazil na roh. V 33. min mal na kopačke gól Martinus, ale ani Michalík v 36. min z čistej šance nedal a tak sa šlo do kabín bez gólov. Hneď v úvode druhého dejstva sa mohol do listiny zapísať Martinus, ale opäť nebol úspešný. V 57. min vytiahol efektný zákrok Hofer po strele Jozefa Suchého. Teplania mali hernú prevahu a až v 79. min ju zúročili po skrumáži v šestnástke na 1:0 Surovčíkom. Hostia otvorili hru a začali hrať vabank, čo teplania mohli využiť v 87. min Martinusom, ale výsledok sa už do konca stretnutia nezmenil a domáci si zaslúženi pripísali veľmi dôležité body.

 

Trenč. Teplá: Hofer - Hošták R., Ronec, Michalík, Rýdzi - Sýkora (27. Čupalka), Uhlík, Bagin (46. Dohál), Grega (75. Horváth) - Martinus, Surovčík

 

Žlté karty : 2:2

Červená karta: -

Rozhodoval: Oppenberger

 

 

Dorast:  V. Hradná - Trenč. Teplá 4:1  (Janiš M.)

Žiaci:  Trenč. Teplá - Omšenie 2:5  (Kašík, Vyhlídal)

 

 

23.kolo  2.5. 2010, 16:30 (Trenč. Turná)    

 

Trenč. Turná                                TJ Lokomotíva

                                                    Trenčianska Teplá

 

 

                    2              :            0

                                      (0 :0) 

 

Ideálne počasie na pekný futbal. No toto neplatilo v prvom polčase, keď sa nedarilo ani jednému mužstvu. Síce už v 2. min po ťukesoch Kováč, Sivák, Seriš dostal prihrávku Patrik Chorvát no jeho strela minula tesne horné brvno. Potom z protiútoku dlhý pas hostí zlikvidoval domáci brankár , keď si dovolil ďaleko vybehnúť a útočiaci Martinus bol o krok pozadu. V 17. min Marek Sivák z ťažkého uhla hlavičkoval, no lopta sa skĺzla po brvne. V 30. min Jakub Kováč z uhla prudko vystrelil, no hosťujúci brankár síce s obtiažnosťou, ale loptu zachytil. Hneď na to dlhý pas hostí nezúžitkoval Marušinec, keď si domáca obrana zobrala dovolenku a nechala ho samotného pred Chochlíkom. V 42. min po sérii nepresností dostal loptu Patrik Chorvát, no zasa minul bránu. Do druhého polčasu išli zo začiatku obe mužstvá naplno a v 48. min po strele Patrika Chorváta hosťujúci brankár reflexívne vyrazil loptu nohou. Hostia ešte pohrozili útokom, ktorý založil Martinus, no od 55. min keď Jakub Kováč krížne pekne našiel Mareka Siváka a ten vsietil hlavou úvodný gól domácich, si hostia už nevypracovali žiadnu nebezpečnú príležitosť. V 57. min znova všadebol Jakub Kováč unikol, nahral Porubanovi, no tomu pri sspracovaní lopta odskočila. V 65. min Vanko poslal dlhý pas na Porubana, ten sa ocitol sám pred brankárom hostí a už sa nemýlil a zvýšil skóre na 2:0. Domáci až do konca mali tlak, no ani ďalšie strely Patrika Chorváta a ani pokutový kop Porubana neskončili v bránke hostí. V 90. min sa ešte Patrik Chorvát pekne uvoľnil a mohol prikrášliť výsledok, no lopta skončila na ľavej žrdi.

 

Trenč. Teplá: Hofer - Hošták R., Ronec, Michalík, Janiš. J (72. Grega) - Frohn (56. Bagin), Marušinec (67. Čupalka), Rýdzi, Uhlík - Surovčík, Martinus  

 

Žlté karty : Uhlík, Hošták R., Marušinec

Červená karta: -

Rozhodoval: Hruda, Sokol

Dorast:  Opatová n/V - Trenč. Teplá 5:1  (Janiš M.)

Žiaci:  Motešice - Trenč. Teplá   (Vyhlídal)

 

 

24.kolo  9.5. 2010, 16:30 (Trenč.Teplá)    

 

TJ Lokomotíva                     -            Velká Hradná

Trenčianska Teplá

 

                      0             :            1

                                       (0:1) 

 

Domáci začali ako z partesu a už v 3. min mohli ísť do vedenia Martinusom, ale šancu nepremenil. V 7. min. Frohnova strela z priameho kopu išla nad brvno Cabalovej brány. V 9. min bol opäť v šanci Martinus, ale neuspel. V prvých 25 minútach si domáci vytvorili šance, ktoré nepretavili do gólu a postupne sa hra vyrovnala. V 42. min po strieľanom centri si Hošták nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete a hostia sa prekvapujúco ujali vedenia. Do druhého polčasu Teplania nastúpili s úmyslom vývoj stretnutia otočiť vo svoj prospech. Mali síce územnú prevahu, ale do gólových šancí sa nedostávali. S pribúdajúcim časom boli nervóznejší, čo sa prejavilo aj na trávniku a práve naopak v 90. min Kováč mohol zvýšiť, ale Čupalka to nepripustil a keďže nemôžu teplania dať gól, ťažko pomýšlať na bodový zisk a lepšie postavenie v tabulke.

 

Trenč. Teplá: Čupalka - Hošták R., Ronec, Michalík, Janiš - Marušinec, Bagin (74. Richtáreh) Rýdzi, Frohn (62. Horváth) - Martinus, Surovčík

 

Žlté karty : 2:3

Červená karta: -

Rozhodoval: Rožník

Dorast:  Trenč. Teplá - Kľúčové 6:0 (Daniško 2, Ďuriš, Zúber 
             M.,
Adamec Š., Gábriš)

Žiaci:  Trenč. Teplá - Mn. Lehota 0:6 

 

 

 

 

 

 

 26.kolo  23.5. 2010, 17:00 (Trenč.Teplá)    

 

TJ Lokomotíva                            -            Kálnica

Trenčianska Teplá

 

                              4            :            1

                                              (2:0) 

 

Teplania vo veľmi dôležitom domácom stretnutí začali vynikajúco a už v 3. min po milimetrovej prihrávke Rýdzeho otvorili gólový účet stretnutia Uhlíkom. V 9. min hosťujúci Kotula vo výhodnej pozícii prestrelil. V 21. min Surovčíkova strela lízala brvno hosťujúcej brány. O 5 minút Martinus mohol zvýšiť, ale z ťažkej pozície sieť nenapol. V 42. min mal Martinus na nohe druhý gól, ale Šagát ho po samostatnom nájazde vychytal. V 44. min po nedorozumení hosťujúcej obrany inteligentne vari zo 40 - metrov zvýšil na 2:0 Rýdzi. O minútu mohol opäť Martinus hlavičkou zvýšiť, ale pre neho zostala bránka tentokrát zakliata. Do druhého dejstva teplania nastúpili s vedomím zápas čo najskôr ukludniť tretím gólom, ktorý sa im podarilo streliť z pokutového kopu po faule na Martinusa. Jedenástku bezpečne premenil domáci brankár Hofer. V 56. min po nezavinenom páde si nešťastne zlomil ruku hosťujúci Kotula a musel ihrisko opustiť na nosidlách, ktorého nakoniec odviezla záchranka. Hostia naďalej hrali svoj útočný futbal, ale stále bez gólového efektu. V 77. minúte Martinus po nezištnej prihrávke Surovčíka odklial hosťujúcu bránku a po dlhej dobe opäť skóroval a upravil už na 4:0. 77. a 81. minúte mal góly na kopačkách hosťujúci Pavlech ale aj vďaka zázračnému zákroku Hofera neskóroval. V 86. min Doktorova strela šla tesne nad. V 88. min sa hosťom podarilo vsietiť čestný gól Kundom a upravil tak stav stretnutia na konečných 4:1. V celku slušne hranom stretnutí pred 120 divákmi s prehladom rozhodoval Kubica aj za pomoci svojich asistentov.

 

Trenč. Teplá: Hofer - Hošták R.(23.Čupalka), Ronec, Michalík, Marušinec - Grega (68. Doktor), Rýdzi, Hošták J.(62. Horváth), Uhlík - Martinus, Surovčík

 

Žlté karty : 2:2

Červená karta: -

Rozhodoval: Kubica, Stračiak

 

Dorast: Trenč. Teplá - Záblatie 3:3 (3:0) (Krovina, Kováč,       
            Zúber M.,)   
                                          

Žiaci:  Klúčové - Trenč.Teplá 1:6 (dohrávka), (Vyhlídal 4,   
         Motúz, Masaryk)

        Tr. Teplice - Trenč. Teplá  2:0

 

 

25.kolo - dohrávka  28.5. 2010, 17:30 (Soblahov)    

 

Soblahov                                    TJ Lokomotíva

                                                    Trenčianska Teplá

 

 

              4                 :                      1

                                (3: 1) 

 

V dohrávanom stretnutí 25. kola MO na výborne pripravenom trávniku a za príjemného počasia nastúpili obe mužstvá s úmyslom bodovať naplno. Hostia mali od začiatku územnú prevahu, čo však nedokázali pretaviť do gólového efektu a domácu bránu poriadne neohrozili. V 17. min po strate lopty na polovici domácich, sa lopta rýchlo dostala na polovicu hostí a po chybe hosťujúcej obrany sa domáci ujali vedenia. O 7. min neskôr Soblahovania zvyšovali už na 2:0, keď opäť došlo k nedorozumeniu hosťujúcej obrany. Hosťom sa v 28. minúte podarilo vrátiť do zápasu keď po ojedinelom útoku hostí bol v 16-tke faulovaný  Martinus a pokutový kop bezpečne premenil Rýdzi. Teplania vrhli takmer všetky sily do útoku s úmyslom stretnutie čím skôr aspoň vyrovnať, avšak sa im to vypomstilo a domáci šli o 5 minút opäť do dvojgólového vedenia. Do polčasovej prestávky sa už na trávniku nič vážnejšie neudialo. Teplania nastúpili do 2 polčasu vedomí si výsledku ešte niečo s nepriaznivým stavom urobiť, avšak v útoku boli úplne neškodný a Soblahovania aj umnou hrou si výsledok až do konca stretnutia udržali. V samom závere domáci  ešte prikrášlili výsledok nezvyčajne zahraným pokutovým kopom a stretnutie sa tak skončilo jednoznačným a úplne zaslúženým víťaztvom domácich. S prehladom rozhodoval Sokol.

 

Trenč. Teplá: Čupalka - Bagin (68. Horváth), Ronec, Michalík, Marušinec - Grega (46. Frohn), Rýdzi, Hošták J. (65.Doktor), Uhlík - Surovčík, Martinus  

 

Žlté karty : Uhlík, Grega, Čupalka

Červená karta:  - 

Rozhodoval: Sokol, Hruda

 

 

27.kolo  30.5. 2010, 17:00 (Chocholná Velčice)    

 

Chocholná Velčice                  TJ Lokomotíva

                                                 Trenčianska Teplá

 

 

                     2                       0

                                     (1:0) 

 

Zápas začal po silnej prietrži mračien a takmer za stáleho dažďa, pričom hra miestami pripomínala vodné pólo. Obe mužstvá sa na rozmočenom trávniku trápili, avšak tento terén viacej vyhovoval hosťom, ktorý boli v úvodnej polovici stretnutia lepším mužstvom. V 35.min vybojoval loptu v strede ihriska Rýdzi, poslal milimetrovú prihrávku na pekne nabiehajúcého Čupalku, ktorého strela z uhla takmer skončila v domácej bráne avšak zastavila ju žrď. Domáci odpovedali tou istou mincou keď v 37.min sa medzi dvoma obrancami pekne uvolnil Horňák a hlavičkou opečiatkoval brvno Hoferovej brány. V 38. min hostia nebezpečne pohrozili a po Martinusovej strele vykopávali loptu z bránkovej čiary do bezpečia. Teplania mohli ísť do vedenia aj v 40 min. keď dobre umiestnenú Michalíkovu strelu domáci brankár aj s námahou vytesnil nad brvno. Domáci sa dočkali v 44. min. Po strate lopty Teplanov založili rýchly protiútok, hosťujúci obranca sa nešťastne pošmykol  a domáci sa dvaja rútili na branku hostí. Samostatný únik bezpečne premenil Ján Tuharský. Druhý polčas domáci dobíjali hosťujúcu bránu, nastrelili dve brvná no nie a nie dať gól. V závere stretnutia hostia prestriedali, hrali vabank s úmyslom ešte niečo so stretnutím urobiť, avšak v nadstavenom čase ušiel obrane Ján Tuharský, obišiel aj brankára a pohodlne upravil stav stretnutia na konečných 2:0. Teplania by si v tomto stretnutí za bojovnosť a hru v prvom polčase zaslúžili aspoň remízu, nehrá sa však na šance a bez strelených gólov nemožno pomýšlať na úspech.

 

Trenč. Teplá: Hofer - Bagin, Marušinec, Michalík, Burdej -Čupalka (58.Frohn), Rýdzi, Doktor (58.Hošták J.), Uhlík - Surovčík (75.Richtárech), Martinus 

 

Žlté karty : Bagin, Burdej

Červená karta:  - 

Rozhodoval: Šugra, Stračiak 

Žiaci:Trenč.Teplá - Neporadza 3:0 (Výhlídal,Burdej,Dobiáš )

 

28.kolo  06.06. 2010, 17:00 (Trenč.Teplá)    

 

TJ Lokomotíva                            -            Selec

Trenčianska Teplá

 

                                                    0

                                              (0:0) 

 

V dôležitom stretnutí pre obe mužstvá Teplania nezačali ako sa na domáce mužstvo patrí, viazla súhra a prihrávky nemali svojho správneho adresáta, našťastie to isté platilo aj o hosťujúcom mužstve. Prvú vážnejšiu šancu domácich mal Rýdzi v 16. min ktorý pekne vystrelil spoza šestnástky, ale Jančo si s jeho strelou poradil. Hra sa stále pohybovala len medzi šestnástkami a až v 37. min po Martinusovom sólo mohol Bagin poslať Teplanov do vedenia, trafil však len do náručia hosťujúceho brankára. V 43. min pohrozili hostia Pučekom, ale Hofer jeho strelu vychytal. Do druhého polčasu nastúpili Teplaniía s odhodlaním dať prvý gól a v tomto stretnutí zvíťaziť. Hosťujúcu bránu sa napokon v 59. min podarilo odkliať Martinusovi a dodal tým aj hernú pohodu na kopačky domácich futbalistov. V 68. min vari zo 40 - metrov z priameho kopu nestarnúci Vavruš takmer vyrovnal, nechal však vyniknúť domáceho gólmana Hofera ktorý končekami prstov vyrazil loptu zo šibenice domácej bránky. O štyri minúty Teplania udreli druhý krát, keď  Rýdzi presne prihral Frohnovi a ten z uhla peknou strelou zvýšil na 2:0. Od tohto momentu sa hra odvíjala už iba na polovici súpera, a v 80. min opäť  po presnej prihrávke Rýdzeho Frohn upravil na 3:0. O 50 sekúnd korunoval svoj dobrý výkon v tomto zápase  Rýdzi, ktorý od polovice ihriska svojim sólom pomedzi hosťujúcich obrancov uzavrel stav stretnutia na 4:0. Stretnutia sa odohrávalo na výborne pripravenom trávniku v duchu Fair play aj za pomoci dobre pískajúceho Sokola. Teplania si za výkon v druhom polčase výhru úplne zaslúžili a týmto víťaztvom urobili dôležitý krok k záchrane v MO.

 

Trenč. Teplá: Hofer - Hošták R.(61. Sýkora), Marušinec, Michalík, Janiš J., - Uhlík, Rýdzi, Hošták J.(25. Bagin), Uhlík - Martinus, Surovčík (70. Čupalka)

 

Žlté karty : Čupalka

Červená karta: -

Rozhodoval: Sokol, Valápka

 

 

29.kolo  13.06. 2010, 17:00 (Trenč.Teplá)    

 

TJ Lokomotíva                        -        OFK Čachtice  

Trenčianska Teplá

 

                                     :            3

                                          (2:0) 

 

Čachtičania prišli na teplanský trávnik potvrdiť lídra súťaže, ale domáci ich zaskočili umnou hrou. Už v 8. min Martinus po skvelej hlavičke do šibenice otvoril skóre stretnutia na 1:0 pre domácich. Hosťujúci tím síce kopal do 12. min štyri rohové kopy, ale bez toho aby vyťažil aspoň vyrovnávajúci gól. V 21. min mal na nohe čistú šancu Opatovský, ale nedal. V 31. min Martinus po krásnom úniku zaskočil hostí a bolo 2:0. V 38. min Dobiáša v hosťujúcej bráne preveril Rýdzi. V 43. min Opatovského strelu chytil v pohode chytajúci Čupalka a tak teplania šli do kabín s dvojgólovým vedením. V druhom polčase hosťujúci tým prepol na vyššie obrátky a tým pádom mal aj viac z hry a v 52. min Maráz znížil na 2:1. O 60 sekúnd neskvor však Bagin po presnom centri do pokutového územia opať upravil stav stretnutia na rozdiel dvoch gólov. Hostia nerezignovali a sústavne sa snažili s výsledkom niečo urobiť, čo sa podarilo v 61. min opäť Marazovi keď znížil na 3:2. O 2 min nevyužil čistú šancu Daniel Imriška a to isté zopakoval v 65. min Maraz. Prišla 75. min a Dano Imriška zaslúžene vyrovnal na 3:3. O 10 minút mohli čachtičania dokonca strhnúť víťaztvo na svoju stranu, ale Imriška opäť nebol úspešný. Naopak v hektickom závere sa Teplania dočkali, keď v 88. min hetrikom najlepšieho domáceho hráča Martinusa upravili na konečných 4:3. Hosťujúci tím ukázal že futbal hrať vedia, ale doplatili na svoje nevyužité šance. Mužstvo Čachtíc aj napriek prehre postúpilo do 5 ligy Sever.Teplania sa v poslednom domácom zápase sezóny rozlúčili s divákmi víťazstvom a posledné kolo odohrajú v sobotu v derby zápase v susedných Trenčianskych Tepliciach.

 

Trenč. Teplá: Čupalka - Hošták R. (58. Richtárech), Ronec, Michalík, Marušinec, Grega (65. Horváth), Bagin, Rýdzi, Frohn, Martinus, Surovčík (90. Burdej)

 

Žlté karty : 4:2

Červená karta: -

Rozhodoval: Stračiak 

Dorast:  Selec - Trenč. Teplá  3:4

 

 

30.kolo  19.6. 2010, 16:00 (Trenč. Teplice)    

 

Slovan                           -        TJ Lokomotíva 

Trenčianske Teplice                 Trenčianska Teplá

 

                 2              :            2

                                    (0:1) 

 

Domáci nastúpili v silne oklieštenej zostave, ale aj napriek tomu chceli po viacerých neúspešných výsledkoch na domácom ihrisku v susedskom derby zvíťaziť. Tepličanom dlšie trvalo rozbehnutie do zápasu čo hneď v úvode stretnutia hostia využili a šli do vedenia keď po dlhej a presnej prihrávke z obrany po samostatnom úniku pohodlne skóroval v závere sezóny prebudený strelec Martinus. Od tohto momentu sa hra odvíjala prevažne v strede ihriska, tepličania sa snažili svojho súpera zatlačiť a čím skôr vyrovnať stav stretnutia, gól sa im však streliť nepodarilo a naopak hostia mohli po nebezpečných protiútokoch svoje skóre zvýšiť. Do konca prvého polčasu diváci už gól nevideli a tak hostia išli do kabín s jednogólovým náskokom. Tepličania chceli po prestávke skóre čím skvor vyrovnať, čo sa im podarilo hneď v úvodnej minúte druhého polčasu keď po nedôslednom bránení v šestnástke vyrovnal Haško. V druhom polčase sa hral otvorený futbal, obe mužstvá si vypracovali výrazné gólové šance avšak bez gólového efektu. V 70. min zaútočil po pravej strane Frohn, jeho delovku z hranice šestnástky vyrazil Kopčan len pred nabiehajúceho Richtárecha a ten nekompromisne poslal loptu do siete a upravil na 1:2 z pohladu domácich. Od tohto momentu sa domáci márne pokúšali o vyrovnanie, keď  nevedeli trafiť hosťujúcu bránu alebo teplanov svojimi výbornými zákrokmi viackrát podržal Hofer. V závere stretnutia keď si teplania mysleli že už majú víťazstvo vo vrecku po dobíjani hosťujúcej brány a nešťastnom teči hosťujúceho obrancu skóroval Švikruha a upravil na konečných 2:2. V slušne hranom susedskom derby sa nakoniec stretnutie skončilo úplne zaslúženou remízou.

 

Trenč. Teplá: Hofer - Hošták R., Ronec, Marušinec, Burdej  (56. Horváth) - Čupalka (46. Richtárech), Bagin, Rýdzi, Frohn, - Surovčík, Martinus  

 

Žlté karty : 1:0

Červená karta: -

Rozhodoval: Bulko, Klimčík