Choď na obsah Choď na menu
 


Muži II. trieda Sever 2012/2013

29. 4. 2013

Omšenie - Trenčianska Teplá 0:5 (0:2)...Richtárech, Kováč, Beňo, Sýkora, Frohn

V takmer susedskom derby sa stretli mužstvá z opačných pólov ligovej tabulky II. triedy sever ale aj napriek tomu sa dal očakávať tuhý boj o dôležité body z oboch strán. 
Už v 2. min sa v pokutovom území domácich v skrumáži najlepšie zorientoval Surovčík avšak loptu napálil len do žrde. Domáce mužstvo bolo v útoku neškodné a vážnejšie nepohrozilo ani z viacerých rohových kopov. Teplania pôsobili v úvode stretnutia zaspato avšak obrana fungovala pozorne bez chybičky. V 12. min predĺžil výkop od bránky I. Masár, rýchly Sýkora unikol popri čiare, presnou prihrávkou našiel v pokutovom území Richtárecha a ten sa už nemýli a loptu poslal pohodlne do siete. Od tohoto momentu prebrali teplania iniciatívu v stretnutí a dominovalo už iba jedno mužstvo. V 21. min vypichol domácemu hráčovi loptu Blaho, stredom ihriska sa snažil dostať cez domácich obrancov avšak bol faulovaný. Loptu si postavil Kováč a nechytatelnou bombou z 30m nedal domácemu brankárovi najmenšiu šancu ....0:2. V 25 min sa v súboji nepríjemne zranil hosťujúci I. Masár a musel byť vystriedaný. Teplania zvyšok prvého polčasu ukontrolovali a do šatne odišli s dvojgólovým náskokom.
Úvod 2. polčasu sa niesol v znamení toho prvého, teplania hrali s chuťou a chceli pridať ďalšie góly a svojho súpera poslať úplne do kolien. Už v 46. min sa to mohlo podariť Richtárechovi avšak lopta mu v poslednej sekunde odskočila a nezakončil presne. V 47 min zahrával z hranice pokutového územia priamy kop Beňo, domáci brankár na loptu nedosiahol a tá skončila opäť v domácej sieti ...0:3. Domáce mužstvo hrozilo len sporadicky, najnebezpečnejšie situácie vznikali po dobre kopaných rohových kopoch avšak to bolo všetko. Teplania sa s iba troj-gólovým vedením nechceli uspokojiť, stále hrali schuťou pričom ešte zahodili viaceré čisté šance. V 72 min sa podarilo skórovať aj Sýkorovi keď prestrelil aj domáceho brankára a upravil už na 0:4. V 81 min nastrelil z priameho kopu hornú žrď domácej brány Frohn. Hráči Omšenia sa do konca stretnutia snažili zaznamenať aspoň čestný úspech avšak bránku Súdneho ani vážnejšie neohrozili. V 91 min sa napokon podarilo skórovať aj Frohnovi keď po chybe domácej obrany upravil na konečných 0:5. 
Teplania sa týmto víťazstvom bodovo dotiahli na svojho konkurenta v boji o postup Zamarovce. V najbližšom stretnútí nastúpime už v stredu, keď na domácom ihrisku privítame v dohrávke 17. kola o 16:30 Bobot.

Trenč. Teplá: Súdny - Janiš, Kováč, Michalík, Marušinec - Blaho (74. Burdej), Surovčík, Masár I. (25. Zúber M., 46. Beňo), Frohn - Sýkora, Richtárech

 

 

Trenčianska Teplá - Mníchová Lehota 3:1 (1:0).....Sýkora, Beňo, Richtárech

Teplania dnes nastúpili eštelen na svoje prvé jarné stretnutie a nič iné ako víťaztvo sa neočakávalo. Úvod stretnutia bol poznačený množstvom nepresností na oboch stranách, naviac u domácich bolo velké odhodlanie čím skôr strhnúť vedenie na svoju stranu sprevádzané miernou nervozitou. V 11. min zahral hosťujúci hráč v pokutovom území rukou a nariadený pokutový kop namieril Richtárech iba do brvna. Hosťujúce mužstvo hrozilo iba sporadicky rýchlimi protiútokmi. V 34. min prízemnú strelu Kováča zastavila žrď, avšak už o minútu sa domáci ujali vedenia keď po rýchlo zahranom rohovom kope presne zakončil individuálnou akciou Sýkora. Po tomto momente sa domáci hráči ukludnili a postupne sa vytratila nervozita z ich kopačiek. Do konca prvého polčasu sa už ani jedno mužstvo neprezentovalo žiadnou vážnejšou šancou a tak šli teplania do šatní s jednogólovým vedením.
Do 2. polčasu nastúpil do stretnutia navrátilec v teplanskom drese Zdeno Beňo keď nahradil Čukana a hneď svojim prvým dotykom s loptou v 46. min zvýšil vedenie domácich na 2:0. Teplania na hernej aktivite postupne mierne polavili čo súper dokázal využiť na skorigovanie nepriaznivého stavu. Domáci si naopak ani nepripúštali akúkolvek stratu bodov s mužstvom z dolnej časti tabulky a tak sa neustále snažili vsietiť tretí upokojujúci gól. Podarilo sa to napokon Richtárechovi keď po rýchlom úniku v 72. min upravil na konečných 3:1. Záver stretnutia sa už iba dohrával bez vážnejšich šancí z oboch stránách. Celé stretnutie sa odohralo bez kariet v duchu fair-play k čomu prispel bezchybným výkonom aj hl. rozhodca Svetkovič.

Trenč. Teplá : Súdny - Janiš J., Blaho, Marušinec, Kováč - Čukan (46. Beňo), Surovčík, Masár I. (65. Michalík), Frohn - Sýkora (72. Zúber M.), Richtárech

DORAST: Trenč. Teplá - Dolná Súča 1:4

ŽIACI: Trenč. Teplá - Velká Hradná 7:0